sunnuntai 3. toukokuuta 2009

suomi otti turnauksen ensimmäisen tappion - valkovenäjää vastaan!

suomihan sai kunnon shokkihoitoa eilen, kun valkovenäjä nöyryytti leijonia 2-1 voitolla rankkarikisan jälkeen. vv teki mm-kisojen historian nopeimman maalin eilen, kun peliä oli pelattu vain viisi sekuntia, niin kiekko oli häkissä pekka rinteen vartioimassa maalissa. suomi toipui kuitenkin hyvin shokkialusta ja alkoi painaa peliä valkovenäjän päätyyn. kaksi erää suomi pyöritti näyttävästi, mutta tuloksetta, kunnes janne niskala laukoi pelin tasoihin toisen erän lopussa ylivoimalla. sama kuvio toistuikin sitten kolmannessa erässä, pekka rinteellä ei paljon töitä ollut, mutta valkovenäjän maalivahti mezin oli ilmiömäinen, torjuen käytännössä kaiken. peliä kuvasti hyvin kolmannen erän loppu, kaksi minuuttia peliä jäljellä, suomelle jäähy ja valkovenäjälle ylivoima. valkovenäjä ei edes yrittänyt hyökätä saatikka laukoa, vaan viimeiset kaksi minuuttia kiekkoa vain pidettiin oman maalin takana ja pelaajat lopettivat pelin viisi sekuntia etuajassa. jatkoaika oli taas tuttua yhtä maalia, mutta sitä voittomaalia ei vain tullut. rankkarikisassa sitten niklas hagman epäonnistui suomen avausvetäjänä, mutta j immonen ja nummelin pistivät molemmat kiekon häkkiin ja pekka rinne torjui yhden, joten äkkikuolemiin mentiin. valkovenäjä iski maalin, nummelin epäonnistui ja voitto oli valkovenäjän. suomelle teki ehkä ihan hyvääkin kokea tässä tilanteessa hieman shokkihoitoa, sillä hivenen ylimielistä oli leijonien peli jälleen ottelun alussa. tästä opitaan ja seuraavaksi kohdataan maanantaina kanada, siitä pelistä voitto niin johan on taas itseluottamus kohdillaan. tappiokaan ei maata kaada, sillä suomi on jo varmuudella jatkopeleissä mukana. tänään tulee taas tottakai pelejä, mutta täällä aletaan jo keskittyä suomen huomiseen kohtaamiseen.