torstai 7. toukokuuta 2009

suomi hävisi usalle ja lähti laulukuoroon!

no niinhän siinä sitten kävi, suomi hävisi kuuluisan seitsemännen ottelun usalle 2-3 ja lähti kotimatkalle. ensimmäinen erä oli lähes silkkaa suomen hallintaa ja kaikki näytti hyvälle. ihan samanlaista henkeä ei ollut päällä kuin kanadaa vastaan, mutta hommat silti hyvin hanskassa. toisessa erässä sitten tuli jo yv-maalikin ja 1-0 johtoon. no hurjahannes ottaa tyhmän jäähyn ja sen jälkeen ruudulle tuomitaan ihmeellisestä eschen toikkaroinnista jäähy, usa 5-3 yv ja peli tasoihin. heti perään vielä kaksi maalia ja peli alkoi olla jo selvä. 4 minuutissa kolme maalia tälläiseen paikkaan on paha asia henkisesti mille maalle tahansa. suomi ei oikein koskaan päässyt enää peliin mukaan, vaikka kavennuksen hannes saikin värkättyä. kolmannen erän viimeiset minuutit tuttua pyörittämistä, mutta lopputulos oli myös tylyn tuttu: ei tasoitusta. suomen kisojen paras peli oli siis ehdottomasti kanadaa vastaan, mutta turha sillä on enää jossitella. suomen kisojen parhaimmistoa olivat selvästi niko kapanen, j ruutu, hagman ja pekka rinne. nummelin oli pelistä loukkaantumisen vuoksi sivussa ja koko kisat menivät jotenkin mieheltä vähän ohi. kisat jatkuvat siis ilman suomea, neljän parhaan joukossa ovat kanada vs ruotsi ja venäjä vs usa. siitä sitten finaaliin kanada ja venäjä, venäjä voittaa, kanada toinen ja usa ottaa pronssia. näillä veikkauksilla mennään. ei tullut taaskaan sitä kaivattua kultaa, mutta ensi vuonna vain uudestaan koittamaan. 1995 still in my mind!