maanantai 16. kesäkuuta 2008

turkki nousi sensaatiomaisesti voittoon ja tsekki joutui kotiin!

huhhuh mikä peli olikaan, tsekki johti vartti ennen ottelua varman tuntuisesti 2-0 turkkia vastaan ja tyytyi vain pelailemaan pelin loppuun. varmasti monen päässä olivat jo jatkopelit, kunnes tapahtui jotain odottamatonta. turkki kavensi 2-1 kun ottelua oli vielä vartti jäljellä. tsekki ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan alkoi vyöryttää peliä turkin maalille. 10 minuuttia jäljellä, turkki keskittää oikealta sivustalta ja vaarattoman näköinen pallo leijailee kohti petr chechin maalia. chech koittaa kaapata pallon haltuunsa, mutta liukas pallo tekee tepposet ja peliväline siirtyy suoraan turkin hyökkääjä kahvecin jalkaan. 2-2 ja vielä alle viisi minuuttia peliä jäljellä, tsekki ei voi uskoa tapahtunutta. kaksi minuuttia peliä jäljellä, kun samainen kahveci iskee jälleen maalin ja tsekki on lyöty. tsekin pelaajat heiluttelevat tilanteessa käsiään paitsion merkiksi, mutta hidastuskuvat osoittavat tylyä faktaa. tilanne ei ole paitsio. turkille 3-2 voitto ja jatkopaikka, tsekki tylysti kisoista kotiin. turkin maalivahti sai vielä ottelun lopussa punaisen kortin, joten draamaa piisasi kerrankin yllinkyllin. tänäänkin varmasti jännä matsi luvassa, kun saksa kohtaa itävallan. jatkopaikka on pelissä, ja uskonkin että saksa klaaraa tämän homman. huomenna nähdään sitten, eilenkin meni molemmat ennustukset pieleen, kun sveitsi kaatoi vielä varamiehisen portugalin maalein 2-0.