maanantai 19. toukokuuta 2008

venäjähän sen vei

venäjä voitti kovatasoisen loppuottelun kanadaa vastaan lopulta vasta jatkoajalla. kanada johti kolmannessa erässä jo vahvan tuntuisesti 4-2, kunnes punakone käynnistyi ja ilja kovalchuck alkoi heräilemään. viisi minuuttia ennen loppua kovalchuck tasoitti pelin 4-4 ja kanadan lopun alku oli alkanut. ottelun jatkoerää ehdittiin pelata vain reilut kaksi minuuttia kun venäjä ratkaisi pelin ylivoimalla, tekijänä kukapa muukan kui ilja kovalchuck. rick nash oli ottanut hermostuneen jäähyn ajan viivyttämisestä, sillä miehen purkukiekko oli mennyt suoraan reunusten yli ja kanadan yksi kisojen parhaista pelaajista katseli venäjän ratkaisua jäähypenkiltä. venäjä oli viimeksi voittanut mm-kultaa vuonna 1993, joten oli jo aikakin! ehkä suomi sitten viimeistään kahden vuoden päästä vie kisat? loisto-ottelun pelasivat kyllä molemmat joukkueet ja finaali oli kovatasoisinta kiekkoa mm-kaukaloissa pitkään aikaan. kanada ei pystynyt murtamaan kotikisojen kirousta, ja venäjä vei ansaitusti kultaa! kisaraportit päättyvät tähän, ensi vuonna uutta viiltävän terävää analyysiä luvassa?